dimecres, 4 de novembre del 2009

ICV marca un gol a l'evasió d'impostos dels futbolistes


Ha costat però finalment hem fet un pas endavant per a normalitzar la tributació de tota la gent que viu i treballa a l'estat i a Catalnya. Em refereixo concretament als futbolistes estrangers que venen a treballar a casa nostra i que segurament ens ho fan passar molt bé (sobretot a aquells/es que els agrada el futbol) però que fins ara en virtut de la Llei Beckham només pagaven un 24% en concepte IRPF quan els corresponia molt més. Gràcies a la feina del Joan Herrera, ara en aquells casos en què guanyin més de 600.000 euros a l'any, pagaran el 43%, exactament com qualsevol altre ciutadà.
L'amenaça de certs clubs de futbol de fer vaga, donat que ells firmen amb els jugadors sous nets i per tant s'hauran de fer càrrec de la diferència, no em val. El que m'indigna a mi i a molta més gent és que uns paguem allò que ens toca, i altres s'ho passin pel forro i després facin ostentació de que tenen molt. Ara faran ostentació, però potser una mica menys.
I una altra cosa: posats a fer vaga, que sigui per a defensar a la gent afectada pel tancament d'empreses com el cas de la LEAR a les Terres de l'Ebre, no crec que uns hagin d'anar a l'atur i d'altres, precisament uns dels qui més tenen, no paguin ni allò que paguem la resta dels humans.
Una sola lamentació: per a quan avançarem en què les SICAV, que tributen a l'1%, paguin com la resta?
Esperem que forces com ICV creixin en vots i representació i puguin apretar més.