dimarts, 3 d’abril del 2007

Vilafortuny: un pas vers el futur


Potser amb la perspectiva que ens dóna el temps, ja es poden apreciar millor els canvis que en aquests 4 anys ha viscut Vilafortuny i les Urbanitzacions de Llevant. Començant per l’accés del Camí de Cavet que durant tants anys vam reclamar des d’ICV i que fins i tot des de l’oposició vam ser capaços d’impulsar. Aquest nou accés, ara sí, ha estat la porta per la qual han entrat els canvis, donant a Vilafortuny accés directe a Salou i a Cambrils.

Allò que a ICV més ens ha preocupat és com passar d’unes urbanitzacions concebudes en els seus orígens com a segones residències a allò que trobem desitjable: ser barri, amb tot el que això comporta: vida comunitària estable al llarg de l’any, escoles, instituts, centres cívics, deixalleries properes, ... Difícilment podem fer vida de barri si no comptem amb uns serveis mínims.

Amb aquests idea hem lluitat des del govern i estem satisfets pel volum de recursos que s’han invertit al barri. ICV hem contribuït a aquest esforç des de les àrees de govern que hem pilotat (ensenyament, Medi Ambient i Participació Ciutadana): CEIP Cambrils, CEIP Guillem Fortuny, el IES Mar de la Frau i una nova escola de manera immediata al Mas Clariana, Una minideixalleria, un Centre Cívic, etc, etc. Hem posat en marxa el Consell de Barri com a reflex de la nostra preocupació per la participació ciutadana. I moltes altres propostes que s’han fet realitat.

Realment creiem que hem fet molt per Vilafortuny. Sens dubte molt més del que s’havia fet anteriorment.

També hem sabut donar resposta, comptant sempre amb els veins i veïnes, a les agressions que ens han vingut de fora. Pel que fa a la seguretat, hem estat diligents en posar els màxims mitjans com a ajuntament, per a complementar les insuficiències d’altres administracions. Sens dubte, el desplegament dels Mossos d’Esquadra millorarà de manera notable la seguretat de Vilafortuny i la de tot Cambrils.

Ara estem a les portes d’unes eleccions municipals que han de suposar l’elecció entre dues maneres de fer política: la vella política (les baralles internes en el govern, la manca de projecte de ciutat, la manca de resultats visibles, l’absència de participació ciutadana) que representen les forces de la dreta; o la nova política que representa ICV: tenir un projecte clar de ciutat cohesionada i amb respecte pel medi ambient, una ciutat on la ciutadania té veu i pot participar en les decisions de govern, on la gent disposi d’una bona qualitat de vida amb equipaments propers. On l’equip de govern no es baralli cada dia.

Tot això està a les mans de la ciutadania. Mantenir el rumb d’aquests 4 anys o tornar a un estat de coses que va perjudicar clarament Cambrils i els seus barris.

Des d’ICV volem clarament un govern progressista però necessitem ampliar la nostra representació per a treballar amb més força al servei de la ciutadania. Som gent normal, treballadora, no tenim al darrera cap grup de pressió, els nostres interessos són els del conjunt de la ciutadania. Això sí, des d’una perspectiva d’esquerres, que lluita pel canvi social, per la igualtat i per la justícia, som la força política més compromesa amb el medi ambient i amb la participació ciutadana. Per això demanem el suport de la gent de Vilafortuny: ens heu pogut conèixer pels nostres fets, ara ens cal el vostre suport per seguir treballant en bé de tothom. No us defraudarem!


6 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Salva,

He donat un tomb virtual pel teu blog i m'agrada força. Una eina més per acostar-nos a les persones. salut i força.

Ernest París

Anònim ha dit...

Veig que unicament entren en aquest blog els altres alcaldables d'Iniciativa, en aquest cas el de Reus. O potser és que aquells comentaris que entren i no son tan bons com voldrieu, ni els publiqueu?

observador ha dit...

No crec que hi hagi cap problema amb que un altra candidat miri el blog. El salvador matas sempre parla de forma moderada i argumentada i no cal buscar fantasmes on no n'hi ha. En aquesta web no hi ha moderador i tot el publica.

Per cert, recordes com estava cambrils fa 4 anys i com ha canviat?

Si no ho recordes, intenta pensar en la façana marítima, el nou cambrils, l'asfaltat, les escoles, instituts, el nou hospital i tantes altres coses.

Anònim ha dit...

Hola, Sergi:
doncs no, en aquesta casa no censurem ningú, portem masses anys compromesos amb les llibertats d'aquest país com per caure en aquestes tendències.
A més ens encanta discutir i debatre, creiem que el debat de les idees és extremadament important en aquests moments en què ja no hi ha debat ni, sembla, model alternatiu de societat.
Doncs això, que encantats de que ens facis arribar les teves crítiques comentaris o allò que creguis oportú
Salut
Salva Matas

Anònim ha dit...

Hola Salva:

Dius que "ja no hi ha debat ni, sembla, model alternatiu de societat". Llavors tu amb això hi hauràs contribuit i molt perquè has estat al govern i el teu partit porta al govern quatre anys i escaix. Sobre el temam de publicar en llibertat, gràcies per publicar l'anterior missatge però aquest blog de blogger, com altres blogs d'aquesta empresa, tenen tots un filtre. Publicar un missatge crítics dels molts que rebreu, com altres candidats, no us permet dir que aquí no hi ha filtres i SI tota la llibertat. Gràcies de nou.

Salvador Matas ha dit...

Benvolgut Sergi:
la veritat és que em deixes sorprès amb els teus comentaris i en especial amb les teves susceptibilitats.
Quan vulguis quedem i anem al notari si ho veus necessari per què comprovis tu mateix que MAI reprimim cap crítica i que en aquest blog no ho hem fet MAI.La veritat és que dol que t'acusin de quelcom quan no hi ha cap prova de res.
Sobre la nostra contribució des de Cambrils i en els "molts" anys de govern nostre, segons tu, al fet que, segons vaig dir: ja no hi ha debat ni, sembla, model alternatiu de societat, com és obvi i es desprén del comentari em referia al món en general perquè dubto que a Cambrils decidim el model de societat, que és quelcom més global.Per la teva tranquilitat, no tenim cap mala consciència en aquest tema perquè de debat ciutadà, social i polític, i de parlar de nous models ens n'hem fet un fart en aquests darrers 4 anys, des de l'ajuntament i des del partit i ara sí que estic parlant de Cambrils.
En tot cas, et pregaria ens fessis arribar el teu correu perquè t'enviem les activitats que anem organitzant i aleshores crec que podràs jutjar-nos amb més coneixement de causa i menys prejudicis.