divendres, 25 de novembre del 2011

Cambrils perd per segona vegada la oportunitat de ser ciutat universitària

Un cop més, i ja és la segona vegada, Cambrils ha perdut una gran oportunitat pel seu futur: la d'esdevenir seu d'estudis universitaris. La quarta ciutat de la demarcació de TGN i un motor econòmic del Camp de TGN continuarà sense tenir allò que fa just un any semblava a tocar: acollir els estudis universitaris d'INEFC. En les dues ocasions, el govern municipal estava a les mans de CiU, PP i PLIC. En un cas l'alcalde era Joan Serra, que va estar absent quan es decidia la ubicació de la seu de l'Escola de Turisme de la URV, que un altre alcalde també de CiU va aconseguir portar a casa seva, a Vilaseca.
Semblava que haguessim après la lliçó, però no. Malgrat ICV, amb PSC i ERC van llançar el projecte de què l'INEFC tingués seu a Cambrils i van aconseguir un compromís de la Generalitat i de l'ajuntament d'Amposta de què les instal.lacions es compartirien entre Cambrils i Amposta; malgrat els molt bons equipaments esportius que té Cambrils... malgrat tant que s'havia lluitat i treballat, ara tot això se n'ha anat en orris, i a més , mai més es podrà assolir.
Davant d'aquesta mostra de què CiU de Cambrils només sap parlar de crisi i només sap de retallar, resulta que d'altres alcaldes de CiU com el de Vilaseca o el d'Amposta saben lluitar pel seu poble i escombrar cap a casa seva. A Cambrils, només veiem que Mercè Dalmau diu que sent "respecte" i "comprén" la decisió de la Generalitat. Ara ja sabem perquè anava a la llista de CiU, i perquè li han donat llocs de representació municipals: era el premi de consolació a una alcaldessa que no fa nosa, que no lluita pel seu poble, que no aposta pel futur amb propostes que dinamitzin l'economia, i que el mateix dia que reconeix que és una mala notícia pel seu poble, acotxa el cap i renuncia a plantar batalla. Anem bé!