dijous, 3 de desembre del 2009

Ser ric no pot ser un xollo


Moltes persones estem perplexes aquests dies quan escoltem que PSC i ERC estan promovent una reforma de l’impost de successions, en línia amb la què va promoure el PP en les comunitats on governa. Amb uns arguments en parts certs, com és que l’actual llei ha generat situacions injustes entre les classes treballadores i les classes mitges, es vol eliminar quasi totalment un impost que existeix a la majoria de països europeus.
Amb aquesta proposta de PSC i ERC un cònjuge i dos fills que heretin un pis i un patrimoni, que tot plegat ascendeixi a 1.800.000€ (300 milions ptes.), NO pagaran res.
I tres fills que rebin una herència de fins a 3 milions€ (500 milions ptes) pagaran un 70% del que pagaven abans.
Es a dir, qui més es beneficiarà d’aquesta reforma –si no aconseguim aturar-la- seran els rics d’aquest país. El 10% de les rendes més altes, que aportaven el 75% de la recaptació de l’impost veuran com se’ls hi redueix l’impost de manera molt important. Si ho sumem als que directament fan frau i no l’han de pagar, un autèntic regal.
Un regal enverinat, però, per les classes treballadores i mitjanes d’aquest país,. Perquè... com pagarem més escoles, millor sanitat, més seguretat, més prestacions per les persones aturades. En definitiva, en plena crisi econòmica tindrem menys instruments per a lluitar contra els efectes de la crisi i els perjudicats seran els més febles, i els guanyadors, els més rics.
ERC ha dit que aquesta proposta la pot votar a favor CiU i fins tot el PP. Això és una garantia que és una proposta injusta i de dretes. Sembla que alguns semblen voler copiar i imitar CiU o el que ja ha materialitzat a Madrid Esperanza Aguirre.
Dir per últim que quan Bush va proposar a EUA una reforma de l'impost que anava en la mateixa direcció que la que s'està plantejant a Catalunya les classes benestants com la família Rockefeller i Bill Gates la van qualificar "d'injusta" i s'hi van oposar. Esperem que PSC i ERC s’ho pensin millor i rectifiquin.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Quanta demagògia en tan poc text.

Anònim ha dit...

Queda muy bonito nombrar a EEUU, pero entonces dí toda la verdad. En EEUU los cónyuges están exentos del I.S. y los descendientes están exentos hasta 3.500.000 de dólares.

Si lo pones como ejemplo, queremos lo mismo.

Publícalo

Anònim ha dit...

Has dicho "un impost que existeix a la majoria de països europeus". Sí, pero tienes que añadir la letra pequeña.

Países donde no existe este impuesto:

Albania
Andorra
Armenia
Austria
Azerbaiyán
Chipre
Eslovaquia
Estonia
Kazajstán
Latvia
Letonia
Malta
Moldavia
Portugal
Rumania
Rusia
Suecia

Países donde están exentos cónyuges y descendientes (sin límites):

Croacia
Dinamarca
Eslovenia
Georgia
Lituania
Luxemburgo
Macedonia
Mónaco
Montenegro
República Checa
Ucrania

Países donde los cónyuges están exentos (sin límites):

Francia
Suiza (excepto en el cantón de Ginebra)
Irlanda
Noruega
Reino Unido
Servia

Países donde los descendientes están exentos:

Alemania, hasta 400.000 €
Croacia
Dinamarca
Eslovenia

¿Qué me vas a comentar de todos estos datos?

Salvador Matas ha dit...

Doncs m'encanta que cadascú expressi les seves idees sobretot si mostren un coneixement d'especialista. El cas és que aquí fem més una discussió política, i en aquest sentit la discussió és si suprimim o no l'impost. Tothom assumeix que cal fer correccions, però uns volen de pas carregar-se l'impost, en plena crisi i quan els grans beneficiats seran les rendes altes. Jo crec que si en algun país d'Europa les rendes altes defugen les seves obligacions fiscals és l'estat espanyol, per això cal una reforma fiscal i combatre el frau fiscal. Si ho fem així, segur que tots podrem seguir pagant el mateix o fins i tot menys, però podrem construir una societat molt més cohesionada amb uns serveis públics potents.

pajes jr ha dit...

que mes voldrie jo que els meus pares tinguesin 10 o 12 millonets euros i pagar el que em toques.
amb aquestes coses es veu si realment els companys de govert sont d´esqueres.
no aflugeu