dijous, 10 de maig del 2007

ADSL a Vilafortuny

Benvolgut amic Aleix de Vilafortuny:

Llegeixo el comentari que ens has fet arribar

(Em sembla correcta la gestió que ha dut a terme l'Ajuntament en el seu darrer mandat, s'han fet considerables millores al municipi en consonància amb el gran creixement que patim i s'han presentat projectes pel futur a curt i llarg termini que són prou satisfactòris de cara a abastir les necessitats que existeixen i aniran apareixent a la ciutat.
Ara bé, visc a Vilafortuny, i en les darreres el·leccions locals diversos partits electorals ja van prometre que farien arribar les línies ADSL al nostre barri. Visc concretament a la zona de Proacosa i tot i tenir la central·leta telefònica a menys de 100 m. del meu domicili, encara no puc gaudir d'aquest servei bàsic en qualsevol ciutat amb un mínim d'infrastructures com en principi hauria de ser Cambrils. Em sembla vergonyós que els veïns de Vilafortuny no puguem tenir aquest servei tan elemental a tots nivells i vivint ja en el segle XXI.
Per això m'he decantat pel vot útil, i penso votar a aquell partit que garanteixi que faran arribar la línia d'alta velocitat d'internet a tot el municipi. )

Estic totalment d'acord amb tu, aquest tema és una absoluta vergonya i ens mostra a les clares el respecte que l'empresa TELEFONICA té per les necessitats de la ciutadania.
Hauries de saber les gestions que ha fet el teu ajuntament en aquest mandat, en què ens vam trobar al gener del 2003 amb un problema que feia uns dos anys que es plantejava, originant les queixes més contundents del veïnat del barri. El regidor d'Urbanisme era el sr. Anton Callau, del PP, que remenava el tema i no el resolia.
Personalment, en ocupar la cartera d'Urbanisme entre gener i maig del 2003, vaig iniciar una negociació amb TELEFONICA, que va culminar en el mateix 2003 amb la cessió d'un espai al costat de la zona esportiva dels Tallats on l'empresa pugués ubicar els equips tècnics per poder donar servei al barri. Malauradament fins ara només es dóna servei a la part entre el Vial de Cavet i la N-340, quedant la zona entre el Vial i l'Avda. Diputació sense poder accedir a la banda ampla. Perquè? Segons afirmacions d'un enginyer de TELEFONICA (en conversa amb mi mateix fa uns 20 dies) responsable d'aquest tema, falta fer el trasllat dels números de telèfon des de la centraleta de l'Estació de Cambrils fins la centraleta de Vilafortuny. Va precisar que aquest canvi es faria en el termini de 6 mesos. Davant les meves reiterades queixes, i quan li vaig dir que l'Ajuntament trobava intolerable i incomprensible aquesta excessiva demora, i que els veïns podrien prendre mesures més contundents, va acceptar avançar aquest procés a data 1 de setembre del 2007. ES A DIR PASSAT L'ESTIU ES VA COMPROMETRE A QUE TOTHOM PODRIA TENIR EL SERVEI D'ADSL.
Aquesta ha estat la meva gestió, la gestió d'ICV en benefici dels veïns de Vilafortuny. No sé qui promet què, però crec que has de saber que prometre és molt fàcil, però que el que cal és veure qui ha fet alguna cosa, fa temps que les promeses en època electoral no me les crec
Atentament,
Salvador Matas

1 comentari:

Anònim ha dit...

Bona tarda,
li agraeixo tot el que ha fet, perquè si que es veritat i s'ha notat la millora del servei. Tenim fins i tot línies RDSI funcionant amb ADSL, tot un mèrit estant com estàvem. Per cert, ¿sabem si cap altra companyia com Jazztel, Orange, etc, ara que la infraestructura comença a funcionar, s’afegirà a donar servei amb cobertura pròpia a la Zona?

Salutacions,