diumenge, 26 de juliol del 2009

Joan Saura, gràcies!


Benvolgut Joan:
Poques vegades els polítics renuncien a continuar acaparant càrrecs. Normalment, l'ànsia de poder els fa continuar i continuar, oblidant que ells el que fan és representar un projecte polític, un projecte col.lectiu, que no s'esgota en ells , ni molt menys.
En el cas d'ICV, a més, s'hi afegeix que som una formació que vol fer política d'una altra manera, que vol transformar la societat i això, lògicament , demana formes diferents de fer les coses.
Però... ja sabem que una cosa és la teoria i una altra és la realitat.
En el teu cas, Joan, m'enorgulleix poder dir que no hi ha aquesta separació, has fet les coses com correspon a la gent d'ICV. Això t'honora a tu i honora a la gent d'ICV.
Has sabut buscar el moment més oportú per a fer l'anunci: que no debilités a ICV, ni es pogués malinterpretar. Després de l'acord del finançament , ICV està en un bon moment perquè , junt amb la resta del govern, ha aconseguit fer un canvi que configura un nou escenari, obre la porta a la contiunuïtat del govern i permet albirar un futur govern d'esquerres després de les eleccions del 2010.
Ha estat un moment ideal per a permetre un relleu en el candidat/a a la presidència de la Generalitat. Has permès que l'organització fes el seu procés sense interferir i sense debats estèrils.
Crec que has arrodonit una trajectòria impecable. Recordo quan vas agafar la pñresidència d'ICV, de mans del Rafael Ribó. Eren moments difícilos per ICV però vas saber encarrilar el partit fins portar-lo al govern de la Generalitat per primer cop des de la República.
Vull destacar també la teva tasca com a conseller, en el passat mandat liderant la negociació de l'Estatut i en aquest segon mandat, assumint una conselleria ingrata però on has deixat ben clara la teva petjada i el segell dels plantejaments ecosocialistes. Hi haurà un abans i un després del teu pas per Interior, aplicant accions dicutides però que amb el pas del temps apareixen com avenços claríssims.
Per tot això Joan, gràcies!
I esperem que continuïs la teva feina com a conseller i com a president d'ICV.
Una abraçada,

Salva Matas