diumenge, 19 d’abril del 2009

Salvem la Platja Llarga


Ahir dissabte vaig anar a la cadena humana que va organitzar la Plataforma Salvem la Platja Llarga, demanant la retirada del projecte de passeig que el Govern Central amb el suport de l'Ajuntament de Tarragona vol construir a la platja llarga de Tarragona.
Realment, sorprén que a aquestes alçades, quan tothom sembla acceptar que a la costa del Mediterrani s'han fet veritables barbaritats urbanístiques,que quasi no ens queda litoral verge i que per tant cal un nou model de desenvolupament, algú segueixi fent els mateixos plantejaments, com si hagués fet un viatge en el temps però cap enrere.
En aquest cas, voler construir un passeig "dur" que no porta enlloc, que no uneix res, en una zona no urbanitzada, a l'entorn d'una zona protegida com és el cas de la platja llarga de Tarragona, em sembla absurd i fora de lloc.
Ja fa temps que, gràcies a la plataforma Salvem la Platja llarga, amb la Lola Paniagua i el Lluís Estamariu entre d'altres, la resistència popular s'ha posat en marxa, aconseguint aturar de moment aquest projecte i fent esforços per reconduir-lo cap un projecte més tou.
Des d'ICV hem donat suport a aquesta lluita, tant des de la Comissió Política d'ICV TGN, exemplificada en el discurs que va fer l'Arga Sentís al final de l'acte, com des del Congrés, -per exemple, amb la proposta presentada pel Joan Herrera i que el 14 d'abril va ser rebutjada per la resta de partits- o des del Parlament Europeu, amb diverses iniciatives del Raul Romeva.
Feia goig veure les més de mil persones que van ajuntar les seves mans per unir el mar amb els aiguamolls, portant simbòlicament aigua del mar per abocar-la a la terra.
Desitjo que aquesta lluita pugui acabar amb un èxit rotund, aturant un projecte absurd.

2 comentaris:

La casa de Pinel ha dit...

un ecosocialista concretamene a que partido politico pertenece?
un saludo

Salvador Matas ha dit...

En aquest cas, l'ecosocialista pertany a Iniciativa per Caalunya Verds, que som rojos i verds.
I també violetes
www.iniciativa.cat
Salutacions