dissabte, 27 d’octubre del 2007

L'acte per la laïcitat continua la campanya d'ICV


El passat divendres a les 8 de la tarda, la gent que defensa a Cambrils els valors de la laïcitat com els únics que poden servir per construir la ciutat d'avui i de demà, ens vam trobar per reflexionar sobre la campanya que hem llançat des d'ICV de Cambrils contra la subvenció de 500.000 € atorgada des de l'Ajuntament de Cambrils per la construcció d'un campanar.
Marlén Fernández, presidenta d'ICV de Cambrils, junt amb Salvador Matas, regidor d'ICV, van explicar el perquè d'aquesta campanya. Van ressaltar que la campanya parteix del respecte als socis de govern, i de la defensa de la continuïtat del pacte com aquell que des de sempre ha defensat ICV, però que ICV no comparteix en absolut aquesta subvenció, per la qual cosa ha expressat públicament la seva postura contrària.
També del respecte a les persones que han promogut aquesta iniciativa. Respecte que no s'ha donat a la inversa, realitzant-se forts atacs contra la postura que ha mantingut ICV. ES veu que hi ha gent que no es conforma amb guanyar, a sobre vol que tothom
hi estigui d'acord.
Davant d'això, ICV manifesta que no hi ha raons per subvencionar en exclusiva des de l'Ajuntament aquest campanar. Perquè no s'ha fet una recollida de fons entre els creients? Perquè no s'ha esperat a tenir una certa quantitat per després demanar que l'Ajuntament ajudés en allò que li fos possible?
ICV diu clarament que l'ajuntament no té prous diners per temes que no són prioritaris. CAmbrils creix intensament i cal un esforç per proporcionar a la ciutadania aquells equipaments i serveis que necessita amb urgència. Com per exemple, una segona llar d'infants. Aquesta subvenció cobreix mitja llar d'infants.
L'Esgésia té molts recursos. Albert Riba, un altre dels ponents a l'acte, representant d'Ateus de Catalunya, va dir que justament és la que té més terres i més propietats. Per això, cal denunciar aquestes demandes. L'Església catòlica vol continuar amb els privilegis que sempre ha tingut, económics i de manteniment de l'ensenyament de la religió a les escoles. Va explicar també que a França quan l'estat subvenciona una església, passa a ser copropietari de l'edifici.
Joffre Villanueva, representant del Moviment Laic i Progressista va cloure l'acte, dient que ell entenia que era un acte laic però també anticlerical, perquè cal ser contundent contra situacions de privilegi.
L'ajuntament ha de ser neutral i defensar no només totes les religions, sinó també a aquells que són agnòstics o ateus, que avui són la majoria social d'aquest país.