dimarts, 28 d’agost del 2007

ICV votarà en contra que l’Ajuntament de Cambrils subvencioni la construcció d’un campanar amb 500.000€

ICV de Cambrils votarà en el ple d’avui 28 d’agost en contra de la subvenció de mig milió d’euros que es vol atorgar per la construcció d’un campanar a l’Església de Sant Pere.

Tenint en compte que el pressupost del campanar presentat per l’Arquebisbat de Tarragona és de 581.699,28 €, ICV de Cambrils pensa que la proposta de concedir 500.000€ és absolutament desproporcionada. L’Ajuntament de Cambrils no té prous recursos per fer front a aquesta subvenció, que no respon, per ICV, a cap prioritat municipal.

Des d’ICV estem convençuts que amb aquests diners es podria fer front a les veritables mancances que té Cambrils.

Entenem que la construcció d’esglésies no és en cap cas competència municipal. Tampoc haurien de ser els ajuntaments els principals finançadors d’equipaments religiosos. Ans al contrari, pensem que haurien de ser els propis creients qui aportessin els recursos necesaris. En cas contrari, s’estarien canviant dràsticament les prioritats municipals.

Estem convençuts, així mateix, que la nostra societat és plural des del punt de vista religiós i que el fet de subvencionar construccions religioses, en aquest cas catòliques, és un mal precedent, que vulnera l’esperit laïc i neutral que hauria d’inspirar l’actuació de les administracions públiques.

3 comentaris:

Unknown ha dit...

I no voleu dir que no heu valorat que -a l'igual que l'ermita- l'església on vol fer-se el campanar és també un símbol a nivell de poble. A banad d'una església, vull dir.

Salvador Matas ha dit...

I tant que ho hem valorat. El que ens sembla excessiu és que sigui exclusivament l'ajuntament qui pagui la festa. L'ajuntament representa a tothom, creients i no creients, els d'una religió, els de l'altra i els qui no en tenen. No pot, per tant, fer-se càrrec, de manera exclusiva , d'unes despeses que haurien de ser sufragades en la seva major part, a càrrec dels catòlics.
ICV va votar a favor de la remodelació de la cripta només després d'assegurar-nos que la inversió municipal tindria un ús públic. Gràcies a la insistència d'ICV es va firmar un conveni en virtut del qual i durant 30 anys, l'ajuntament -per tant, tothom- té dret a utilitzar aquesta cripta com a espai cultural. LA cripta no és un espai sagrat, per tant, podem fer que reverteixi en benefici de tothom.
En canvi, el campanar és -per mi- el caprici d'uns quants d'acabar un element que es va quedar sense construir en els anys 40, quan es va construir l'església. Perquè no s'utilitzen els recursos econòmics d l'església a CAmbrils? Perquè no s'ha proritzat l'arranjament de la sala que utilitzen els escoltes, actualment en estat pèssim? O L'arranjament de l'església de Santa Maria, com reclama elmossèn d'aquesta església? perquè la falera de construir el campanar, 70 anys després? Si es vol fer, que apel.lin a la consciència -i a la butxaca- dels catòlics i així veurem si realment tothom ho valora tant com els que ho han impulsat.

Anònim ha dit...

No us entereu de la pel·lícula!
Els capellans estan en negociacions amb promotors i el vostre soci per a requalificar els terrenys de l'IES Vedruna i poder-hi edificar uns quants pisets. A canvi, els fan el campanar i un IES nou. Pregunteu-li al vostre socipel xalet que s'ha comprat i ha posat a nom del seu germà. I quan ho tingui tot lligat, es desfarà de vosaltres pactant amb CiU com han fet a Valls i aviat a Reus. Santa innocència!!