dimecres, 25 d’abril del 2007

Com hem fet sempre, hem volgut escoltar què ens diu la gent abans de fer el nostre programa electoral

A l’igual que hem fet en cada campanya de les eleccions municipals a Cambrils, amb diferents formats, aquesta vegada vam buscar una manera de fer participar a la gent de Cambrils en l’elaboració del nostre programa. Tenint en compte que Cambrils ha crescut molt, que hi ha molta dispersió geogràfica, vam pensar en elaborar una enquesta que repartiríem a les llars de Cambrils però que a més a més estaria disponible a la nostra web, a través de la qual les persones que ho desitgessin ens fessin arribar les seves valoracions així com les propostes de futur.
Hem realitzat també actes públics com el que vam fer per commemorar el la de la Dona o el que vam fer per presentar i debatre el problema de l’habitatge, dues de les nostres prioritats.
De l’enquesta se’n van repartir 7000 exemplars i vam establir 4 punts de recollida, a banda de les enquestes recollides per la gent d’ICV.
El resultat han estat 285 enquestes que ens han aportat les opinions i propostes de molta gent de Cambrils.
Hem de dir que les propostes van en la línia dels compromisos d’ICV

Les edats de l’enquesta:
- de menys de 20 anys: 10%
- de 20-30 anys: 20%
- de 30-40 anys: 30%
- de 40-50 anys: 30%
- més de 50 anys: 10%

Per sexes, la participació ha estat:
- dones: 57%
- homes: 43%
Les 15 accions més ben valorades per la ciutadania han estat: (al costat, les vegades que s’han esmentat)


1. Escoles 90
2. Nou Hospital 55
3. Millores en la recollida de la Brossa 47
4. Nous parcs 35
5. Joventut 31
6. Participació Ciutadana-associacions 29
7. façana marítima 24
8. Millores en la neteja 18
9. Millores en el Medi ambient 18
10. Teatre auditori 17
11. OAC 16
12. Obra pública-nous carrers 15
13. Aparcaments 12
14. Pista d’Atletisme 11
15. Carril bici 10



De les 15 primeres, 7 pertanyen a àrees que han estat total o parcialment liderades per ICV, la qual cosa ens fa sentir satisfets.

De les 15 accions a millorar s’han destacat: (al costat, les vegades que s’han esmentat)

1. Transport públic 84
2. Seguretat 78
3. Sanitat 72
4. Aparcaments 60
5. Propostes d’oci nocturn pels joves 54
6. activitats culturals 24
7. habitatge 18
8. zones esportives 17
9. neteja platges 13
10. Educació 12
11. Zones blaves 12
12. neteja rieres 10
13. Trasllat tren 7
14. Obres plaça Concòrdia 7
15. Festes 6

Pel que fa a la valoració dels regidors d’ICV ha estat (sobre 5 punts):

- Salvador Matas: 3,76
- Ramon Garcia: 3,68

Els dos regidors d’ICV al govern reben una nota pràcticament igual, molt alta.
La valoració de la tasca del govern tripartit (sobre 5 punts) : 3,50.
Considerem que és una nota alta, també.
Finalment, la valoració de la importància de la presència d’ICV al futur govern 3,84 sobre 5, mentre que el tripartit com a fórmula rep una valoració de 3,01 sobre 5.
Destaquem que la presència d’ICV al futur govern rep una nota més alta que el tripartit com a millor fórmula.
Ple que fa a les diferents àrees de govern, la majoria ha omplenat les valoracions de 0 a 5, però també es dóna el cas de persones que han omplert amb comentaris i valoracions cadascun dels apartats.
Per barris, moltes enquestes no precisen el barri, hi ha més presència de nucli de la Vila, Parellada, Eixample Platja, Port i Molí de la Torre i Vilafortuny.

Per tant una enquesta que reafirma la valoració positiva d’aquest govern, en conjunt, la qual cosa ens diu que s’ha fet bona tasca, i s’ha sabut transmetre.
Els regidors d’ICV reben una bona nota, i la presència d’ICV es valora més que el mateix tripartit. Per nosaltres això vol dir que cal mantenir la fórmula però volem incrementar la nostra presència al govern per a seguir aplicant propostes en favor de la majoria, clarament de progrés i d’esquerres.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

És molt d'agrair que hàgiu preparat aquesta enquesta per rebre informació del que pensen els ciutadans, i no solament els habituals de l'entorn del partit, perquè dintre de la línia de cada partit cal governar per tothom, amb ideologies i sensibilitats diferents.

En aquest sentit, també trobo molt positiva la via de comunicació que propicien els blocs que heu obert els diferents partits, i cal felicitar al que hagi tingut inicialment aquesta idea (potser la PLIC?). No obstant, copiar després el que és bo i exemplar no em sembla malament, sempre que es reconegui la iniciativa inicial.

El que em temo és que desapareguin aquests blocs un cop passades les eleccions municipals... Personalment valoraria a qui tingui la valentia de mantenir-lo actiu també durant l'època de govern, és a dir, el veritable període d'execució d'allò promés.

Observo que no hi ha massa participació i això és simptomàtic. Potser ho interpreto malament, però penso que el gruix de la ciutadania encara no està acostumada a participar utilitzant les vies de comunicació amb els polítics, simplement perquè els polítics tampoc us heu preocupat d'acostumar-nos massa, fora de la via de la militància o en època d'eleccions. I després no val lamentar-se dels índex d'absentisme en unes eleccions. Si els polítics passen dels ciutadans la conseqüència lògica és que els ciutadans acabin passant dels polítics...

No obstant, he de dir que tinc la percepció que a Cambrils ICV està fent molt per fomentar la participació i apropament a la ciutadania en general, així que valoro especialment aquest fet. Gràcies!

Salvador Matas ha dit...

Maricel:
t'he d'agrair la teva participació en aquest bloc, amb comentaris extensos i molt reflexius que demostren que ets una persona que es preocupa pel seu entorn i que vol contribuir a millorar-lo. Nosaltres també, som una colla de gent que ens preocupem per millorar l'entorn en què vam néixer o on vam venir a viure, no tenim cap altre interès que no sigui aquest.
Gràcies pel teu comentari sobre l'enquesta que vam fer, som de l'opinió que qui sap el que cal fer milor que ningú és la gent , per això cal escoltar-la i aprendre d'allò que ens diuen. Modestament hem intentat en aquests 4 anys posar en marxa polítiques de participacio ciutadana , sabem que encara falta molt però ens hem posat a caminar, cosa que en el nostre entorn del Camp de Tarragona és bastant inèdit.
Intentarem mantenir no només el bloc sinó també la web, són una eina més que estic convençut que tenen un gran futur.

Anònim ha dit...

No defalliu en aquest camí, encara que a vegades costi una mica. Inèrcies de molt temps no es canvien d'un dia per l'altre, i nosaltres també hem d'aprendre a participar de forma responsable.

Les eines electròniques són un mitjà molt pràctic, econòmic i directe per comunicar, informar, retre comptes i rebre "feedback" i propostes. Està molt bé que les aprofiteu.