divendres, 3 de febrer del 2012

ICV pensa que l’Ajuntament de Cambrils avança sense rumb


Qualifica d’irresponsables els increments astronòmics d’impostos en plena crisi

ICV de Cambrils, durant aquests 6 mesos que han passat des de les eleccions municipals, ha estat observant les actuacions del nou govern municipal, esperant que es possessin en marxa les seves promeses electorals per tal de fer front a la dura crisi que ens colpeja.

Hem de dir que, malgrat ja han passat 6 mesos, el nou govern sembla estar mentalment a l’oposició. Només així s’explica que totes les seves accions tinguin com a leitmotiv carregar contra l’anterior govern. Ara, malgrat no ho assumeixen, ells són el govern de Cambrils i els toca governar. Però sembla que molts governs locals de CiU –PP es limiten a reproduir el discurs de l’Artur Mas: rancúnia i més rancúnia cap a d’altres governs anteriors.

CiU PP i PLIC ja sabien des de feia molt de temps que hi havia una forta crisi. Ara, però, sembla que l’hagin descobert i, carregant-se totes les seves promeses electorals, han plantejat pujades astronómiques d’impostos, precisament fent allò que van dir que mai farien. Van enganyar a la ciutadania de manera deliberada perquè ells sabien fil per randa l’estat real de les finances municipals.

Malgrat saber-ho, han gastat diners en la realització d’estudis econòmics –que no auditories— on s’han dedicat a vendre catastrofisme. Sorprèn, però, que en aquests estudis, amb càlculs que no compartim, es donin xifres del deute municipal inferiora a les que ells mateixos deien en plena campanya.

Apujar l’IBI un 20% en plena crisi és irresponsable. Van criticar al llarg de 4 anys els increments d’impostos, que van ser sempre moderats, i han tornat a fer el que sempre fan quan la dreta governa a Cambrils: pujades astronòmiques sense un pla d’actuació municipal.

I a més i per perjudici de la ciutadania de Cambrils,  s’han trobat amb que han d’aplicar un recàrrec del 10% que ve imposat per Madrid. Un recàrrec, recordem,  imposat pel govern del PP a Madrid, amb el vot a favor de CiU. O sigui, que són els seus partits qui ho han  imposat. No veiem que facin res per a solucionar-ho.

Tot això suposa un increment del 30% del rebut de l’IBI en plena crisi, un increment desproporcionat, que és el més alt de la demarcació tarragonina i potser de l’estat, que haurem de pagar totes els cambrilencs i cambrilenques.

Però hi ha més: l’increment del 12% de mitjana en la taxa del clavegueram, i un 8,49% en el primer tram de l’aigua i un 19,06% en el segon.

I tot això sense un pla de mandat. Aquells que es van passar 8 anys parlant de mala planificació i de mala gestió, ara resulta que en 6 mesos no han estat capaços de presentar no tan sols un pla de mandat com va fer en cada mandat el govern d’esquerres sinó ni tan sols unes línies generals. I a sobre l’alcaldessa Mercè Dalmau presumeix de que no el faran. Cambrils és governat per la total improvisació i manca de rumb.

S’estan suprimint tota mena de serveis i projectes fins i tot de molts que no tenien associat un cost significatiu, com el cas del Projecte Educatiu de Ciutat. S’estan carregant tot allò que va fer l’anterior govern, sense justificar per què, simplement , com sempre ha fet la dreta a Cambrils, el que es va fer abans era dolent i per tant ha de ser suprimit.

S’està suprimint places de treballadors /es de l’ajuntament amb un total sectarisme, que ha estat denunciat en repetides ocasions. S’ha anat a castigar i acomiadar a persones concretes, segurament pel que són o pensen, més enllà de si era necessari o no. S’havia de rebaixar el cost de la plantilla de l’ajuntament, doncs fem-ho amb els que no són amics nostres.


En resum 6 mesos perduts, sis mesos on Cambrils avança sense rumb, sis mesos per desdir-se de les promeses electorals, per actuar més que com a oposició que com a govern.

Comissió Política Local ICV Cambrils