divendres, 20 d’agost del 2010

Entrevista a Joan Herrera









dijous, 19 d’agost del 2010

Plans d'ocupació extraordinaris a Cambrils

Diari de TGN 18-08-2010
EL PUNT 18-08-2010
Revista Cambrils 18 agost 2010

Avui, llegint els diaris, m'he trobat amb una sorpresa en llegir les notícies que adjunto a aquesta entrada. En elles, el PP de Cambrils critica els 54 plans d'ocupació que ha posat en marxa l'Ajuntament de Cambrils.
Els critiquen per innecessaris, per electoralistes, i finalment critiquen que es fés una foto de família de les persones contractades. Dir d'entrada que aquests plans són una iniciativa del govern català i que s'estan aplicant a tots els municipis catalans, sent sufragats per la GENCAT i en una petita part pels ajuntaments.
Començo per la foto: precisament en el darrer mes que és quan han entrat en funcionament aquests plans d'ocupació han aparegut moltes fotos similars de tots els ajuntaments del nostre entorn: Tarragona, Vilaseca,...D'altra banda, és habitual quan s'incorporen noves persones als ajuntaments fer-se aquesta foto de família, recordo infinitat de fotos dels nous policies, etc. Es curiós que des del PP es qualifiqui de "retrògrad" als ajuntaments, el partit més franquista titlla la resta de franquistes (referència al NODO). De totes maneres als regidors populars de Cambrils aquestas jocs de paraules els agraden molt. Ah! i no es va obligar a ningú a fer-se la foto, de fet a la foto hi falta gent.
En tot cas, ha trobat d'una total manca de sensibilitat qualificar aquests 54 contractes a persones aturades que no reben cap prestació d' innecessaris: espero sincerament que els regidors del PP de Cambrils en cas que es quedin  a l'atur rebin aquesta oportunitat de treballar, de rebre un sou malgrat sigui reduït, de rebre una formació que els ajudi a inserir-se laboralment en el futur...
A més s'ha prioritzat la gent de Cambrils, s'ha fet de manera transparent amb els llistats que enviava el SOC, i s'ha treballat molt per poder contractar les 54 persones i no com d'altres ajuntaments on han quedat plans sense contractar.
Es curiós que un partit com el PP de Cambrils que sempre demana ajuts per les empreses locals, que sempre insisteix en que es contractin les empreses locals, quan es tracta de treballadors /es critiqui aquests ajuts, per innecessaris i per la despesa que suposa.
D'altra banda em ve a la memòria aquell lloc comú de la dreta de què "es podria contractar a gent per a netejar boscos i no que cobrin l'atur sense fer res". Aquest cop, s'ha fet així i tampoc els agrada.
I per acabar, es critica que durin 6 mesos: home!, és d'esperar que aquestes contractacions serveixin per alguna cosa i que la gent acabi trobant feina! De totes maneres, des de fa molts anys es venen convocant plans d'ocupació i darrere d'aquests se'n demanaran d'altres.
De totes maneres, vull pensar que  tot això ho diu el PP només per desconeixement, sense altra intenció...