divendres, 20 de maig del 2011

Prohibició concentracions ciutadanes per la Junta Electoral: qui hauria de garantir la tranquilitat, és la que més la destorba

EXIGIR MÉS DEMOCRÀCIA NO POT SER ILEGAL

Salvador Matas, alcaldable d'ICV-EUiA a Cambrils ha dit que "Com a algú li pot passar pel cap que es pugui prohibir debatre i mobilitzar-se precisament en plena campanya electoral, que hauria de ser un dels màxims moments de debat i mobilització política."

La decisió de la JEC de prohibir les concentracions és una aberració i un error que va contra el sentit comú democràtic. La Constitució estableix en l’article 21 que “es reconeix el dret de reunió pacífica i sense armes. Per a l’exercici d’aquest dret no caldrà autorització prèvia”.

 És un error perquè les concentracions s’estan realitzant de forma absolutament pacífica i cívica. Es tracta de ciutadans i ciutadanes que estan exercint lliurement els drets democràtics a reunir-se, uns drets que en cap cas poden quedar en suspens. 

 Paradoxalment la decisió de la JEC és la que pertorba el normal desenvolupament dels dies previs a les eleccions i no les concentracions, que s’estaven celebrant amb absoluta normalitat.

 És una aberració que la JEC vulneri la llibertat d’expressió i reunió. Va contra el sentit comú democràtic: com és possible deixar en suspens un dret constitucional fonamental com la llibertat d’expressió precisament en període electoral. És insòlit i un contrasentit que posa en evidència una concepció anacrònica de les llibertats, impropi d’un país democràtic. Les concentracions no afecten al procés electoral, no s’han fet crides a votar per una o altra formació política ni a l’abstenció i en cap cas alteren el lliure exercici del vot.  

 No és la primera vegada que es produeix una situació d’aquestes característiques. El Tribunal Constitucional hauria de deixar clar, d’una vegada i davant la Junta Electoral, la seva doctrina avalant la celebració de manifestacions durant la jornada de reflexió. (2006, manifestació dels Mossos d’Esquadra la vigília de les eleccions al Parlament i STC de 2010 anul·lant decisió de TS per prohibir actes el dia de la dona la jornada de reflexió de les eleccions andaluses)
--

dimecres, 18 de maig del 2011

Acte central de campanya d'ICV-EUiA a Cambrils

Entrevista de final de campanya

Aquí teniu la segoan entrevista que m'ha fet TDCAMP i darrera d'aquesta campanya

dimarts, 17 de maig del 2011

Entrevista a TDCAMP