diumenge, 3 de maig del 2009

Finalment, es rebutja la proposta de les 65 h!


La famosa directiva de les 65 hores ha quedat definitivament enterrada com a projecte legislatiu de la UE, almenys en el format i continguts actuals. La voluntat del Consell d’ampliar i flexibilitzar el temps de treball setmanal ha estat finalment desestimada després que a la taula de conciliació amb el Parlament Europeu no s'arribés a cap acord.
Podem, per tant, estar satisfets que el que hagués estat una greu agressió als drets laborals conquerits per la lluita obrera de molts anys no ha quallat.
Ara bé, tampoc podem llançar les campanes al vol, i el Raul Romeva, el nostre candidat a les properes eleccions europees, ja ens alertava: “La qüestió no està, però, definitivament enterrada. No oblidem que Berlusconi i Sarkozy continuaran exercint una gran influència al Consell per tal que aquest pressioni la Comissió per tirar endavant la seva idea. I si el President de la Comissió Europea torna a ser Barroso no tinc cap dubte que aquest cedirà com ha fet al llarg de tot aquest mandat”.
La conclusió, hores d'ara és clara: si volem seguir aturant aquest o d'altres projectes regressius, cal assegurar una important presència de les forces d'esquerres, com la que representa Raul Romeva al Parlament Europeu. Cal que la correlació de forcesque surti de les eleccions del proper 7 de juny doni una força important a les forces de l'esquerra verda.
Altrament, ens podem trobar que des d'Europa ens segueixin arribant males notícies .